Elgkvannslåmyra thumbEr du interessert i elgakt i fjellterreng? Fjellstyret tilbyr nå dagskort i Ringebu østfjell!

(15. oktober 2017)


Jakta er tilgjengelig for både innenbygds- og utenbygdsboende, f.o.m. mandag 16. oktober. Det kan jaktes enkeltvis eller i lag. Kortene koster kr 200 per jeger per dag. Felte dyr faktureres med kr 73 per kg. Det kan felles kalv, ungdyr og småokse (okse med 2 eller færre tagger på den ene gevirstangen, ingen begrensing på andre siden). Område og kvote tildeles fortløpende til interesserte. Avgrensning av terreng ut i fra antall jegere og ønsket jaktområde.

Alle må ha avlagt jegerprøve, storviltprøve og ha betalt jegeravgiften. Både jaktlag og personer som jakter alene må sørge for å ha godkjent ettersøksekvipasje/ettersøksavtale i orden, og et eget opplegg for uttransport og ivaretakelse av felt vilt. Innenfor Rondane nasjonalpark er det kun lov med beltegående elgtrekk.

Jegere under 19 år kan under opplæring inngå i jaktlag sammen med en eller flere jegere som har fått tildelt fellingstillatelse. Disse jakter da gratis på de samme fellingstillatelsene som fadder-/ne (ungdom mellom 16 og 18 år behøver ikke betale jegeravgift for storvilt). Fadderen må være over 20 år og ha utøvd jakt og betalt jegeravgift i minst 3 år. 


Jakta pågår t.o.m. 15. november eller så lenge det er dyr igjen på kvota.

Interesserte kan kontakte fjellstyrekontoret på tlf 61 28 31 12 eller send e-post med navn på jegere og ønskede datoer til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen