Barthbua thumbFjellstyret overtok i høst Barthbua i Hirkjølen statsallmenning. Bua brukes av fjellstyrets ansatte under arbeid i fjellet, og kan leies av allmenheten via inatur.

Reinsjegere, småviltjegere, elgjegere og andre har benyttet seg av bua, som i 1872 ble ført opp på Ormsetra av forstmester og medlem av Åsdals-jægerkompani, J. B. Barth. Siden siste halvdel av august har bua vært leid ut i 40 døgn, så dette har tydeligvis vært et populært tilbud! 

Også de åpne buene i fjellet er populære tur- og overnattingsmål. Under en runde med supplering av utstyr til noen av buene denne uka, var det hyggelig å se av hyttebøkene at det i tillegg til Barthbua er feiret nyttår i både Saubua og Borkebua. I sistnevnte mor og datter på 6 år, etter to netter i telt!

Selv om det er sparsomt med snø i lavlandet har det blitt skikkelig vinter og supert skiføre i fjellet. Se noen bilder under:

Reinsslepe Øksendalsfjellet, kadaver Dokka, Saubua, rype Suleberghøgda, reinsflokk Gluptjønnet, jerv Søre Kvia, Borkebua